Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Auberginedip

Auberginedip är gott att bre på rostad baguette, att äta i pitabröd eller till chips. Den består av yoghurt, crème fraiche, aubergine, citron, vitlök och sesamfrö.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll yoghurt och crème fraiche i ett kaffefilter och låt det stå och rinna av ett par timmar, gärna över natten.
  2. Pricka auberginerna med en gaffel och ställ in i 175°C, ca 30 min. Låt dem svalna.
  3. Skala och mosa köttet i matberedare. Blanda i pressad citron, vitlök och sesamfrön. Mixa en kort stund. Blanda ner moset i yoghurtkrämen och smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och ersätt crème fraiche med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Auberginedip är gott att bre på rostad baguette, att äta i pitabröd eller till chips.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 0,8 dl naturell yoghurt
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 auberginer
  • 1/2 pressad citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan