Auberginedip
![Auberginedip](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15425/cf_259/auberginedip.jpg)
Auberginedip är gott att bre på rostad baguette, att äta i pitabröd eller till chips. Den består av yoghurt, crème fraiche, aubergine, citron, vitlök och sesamfrö.
![Auberginedip](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15425/cf_259/auberginedip.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4/5 dl naturell yoghurt
1/2 dl crème fraiche
1 - 1 1/2 auberginer
1/2 pressad citron
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk rostade sesamfrön
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och ersätt crème fraiche med imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Auberginedip är gott att bre på rostad baguette, att äta i pitabröd eller till chips.
Har du lagat receptet?
Kommentarer