Burgare i pitabröd med aubergineröra och grillad zucchini

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Burgare i pitabröd med aubergineröra och grillad zucchini

Goda, grillade hamburgare med zucchinis från grillen och en aubergineröra kryddad med vitlök, chili, mynta och tahini. Röran är också god som dipp, en variant på baba ganoush.

Burgare i pitabröd med aubergineröra och grillad zucchini

Ingredienser

4 portioner

Aubergineröra

3   auberginer
1/2 dl  olivolja
3   vitlöksklyftor
1   röd chili
1   kruka mynta
1 tsk  spiskummin
1 msk  tahini (sesampasta, kan uteslutas)
flingsalt
peppar
1   citron

Hamburgare

1   zucchini
1 msk  olivolja
4   frysta hamburgare (à 120 g)
salt och peppar
4   pitabröd

Till servering

sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tahini och hamburgarna. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj lämpligt glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2882 KJ / 689 kCal
Fett38.1 g
Kolhydrater53.8 g
Protein28.6 g

Testa liknande recept

Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganouch- aubergindipp
Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aubergineröra med paprika
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
146 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödkål med mango och pitachips
Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga