Baba ganoush – Aubergineröra

Ett härligt recept på baba ganoush, aubergineröra. Du gör röran av bland annat auberginer, vitlök och tahini. Den smakrika röran passar utmärkt att servera med varmt pitabröd, som dipp eller till falafel!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Ingredienser
4 portioner
2 auberginer (à ca 300 g)
4 msk ljus tahini
1 riven vitlöksklyfta
4 msk färskpressad citronjuice (4 msk motsvarar saften av ca 1 citron)
3/4 tsk salt
Till servering
olivolja
granatäppelkärnor
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan olivolja och granatäppelkärnor till servering.
Energi531 KJ / 127 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g
Kommentarer
Vad är vitsen med en plåt LÅNGT NER I UGNEN när gallret ska vara i mitten? Jag menar, då kan väl plåten vara strax under gallret lika gärna så att ev dropp och kladd hamnar på plåten och inte varsomhelst i ugnen. Annars kan jag bara hålla med om att detta är ett supergott tillbehör till allt möjligt 👌/Anna
Anna
2025-06-12Min baba ganousch blir bajsbrun. Vad gör jag för fel?
Mattias
2025-04-15Försiktig med citron. Min blev lite sur.
Isabelle
2024-02-04