Baba ganoush – Aubergineröra

Ett härligt recept på baba ganoush, aubergineröra. Du gör röran av bland annat auberginer, vitlök och tahini. Den smakrika röran passar utmärkt att servera med varmt pitabröd, som dipp eller till falafel!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan olivolja och granatäppelkärnor till servering.
Energi531 KJ / 127 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g
Kommentarer
5 stVad är vitsen med en plåt LÅNGT NER I UGNEN när gallret ska vara i mitten? Jag menar, då kan väl plåten vara strax under gallret lika gärna så att ev dropp och kladd hamnar på plåten och inte varsomhelst i ugnen. Annars kan jag bara hålla med om att detta är ett supergott tillbehör till allt möjligt 👌/Anna
Anna
Min baba ganousch blir bajsbrun. Vad gör jag för fel?
Mattias
Försiktig med citron. Min blev lite sur.
Isabelle
Hur länge kan man spara babaganoush?
Sylvia
Hej Sylvia! Den håller sig bra i kylen i ca 2-3 dagar. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar baba ganoushen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag har inte gjort den själv men blivit bjuden. Den var delikat till grillad kyckling! Måste pröva själv.
Britta