Avokadosalsa med räkor
Avokadosalsa med räkor är en färgsprakande, smakrik och snabblagad rätt där het avokadosalsa, gjord på avokado, lime, chili, paprika och tomater, blandas med räkor, olivolja och lite koriander. Servera den smarriga salsan i krispiga salladsblad tillsammans med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris, gärna jasminris
1/2 rödlök
2 avokado
rivet skal och pressad saft av 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk pressad saft)
1 röd paprika
1 liten röd spansk peppar
2 tomater
1/2 kruka koriander
340 g räkor i lake
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1943 KJ / 464 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Kan tänka mig att räkröran är god att lägga i rispapper till en vårrulle och ha en dipp med ingefära, lime, vitlök och soja till.
Lena
2020-06-29Ser bra ut, ska kolla tror jag
Mauno
2013-10-14