Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadosalsa med räkor

Avokadosalsa med räkor är en färgsprakande, smakrik och snabblagad rätt där het avokadosalsa, gjord på avokado, lime, chili, paprika och tomater, blandas med räkor, olivolja och lite koriander. Servera den smarriga salsan i krispiga salladsblad tillsammans med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Dela, kärna och gröp ur och tärna avokadorna. Skölj och riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda limeskal och -saft med lök och avokado.
  3. Dela och kärna ur paprikan och spansk peppar. Tärna dem och tomaterna. Hacka koriandern. Låt räkorna rinna av. Blanda allt tillsammans med avokadon, räkor och olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lossa försiktigt bladen från salladen.
  5. Lägg salsan i salladsbladen och servera med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris, gärna jasminris
  • 1/2 rödlök
  • 2 avokado
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk pressad saft)
  • 1 röd paprika
  • 1 liten röd spansk peppar
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka koriander
  • 340 g räkor i lake (avrunna)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2018 kJ / 483 kCal