Fried rice med räkor, musslor och blomkål

4
0
Fried rice med räkor, musslor och blomkål

Fried rice går att variera på oändligt många sätt – en mellanamerikansk och asiatisk streetfood-favorit som blivit festmat över hela världen. Denna seafood-variant är ganska enkel att laga. Här med rödlök, koriander och lime som smakhöjare.

Fried rice med räkor, musslor och blomkål

Ingredienser

4 portioner
4 port jasminris eller fullkornsris
2 tsk röd currypasta
1 förp räkor i lake (à 360 g)
1 förp musslor i lake (à 360 g)
2 rödlökar
ca 400 g blomkål
2 msk olja
250 g frysta sojabönor
4 ägg
salt
peppar

Till servering

1 kruka koriander
1 lime

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Har du ingen stor stekpanna använd 2 mindre.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2288 KJ / 546 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden