Fried rice med räkor, musslor och blomkål
Fried rice går att variera på oändligt många sätt – en mellanamerikansk och asiatisk streetfood-favorit som blivit festmat över hela världen. Denna seafood-variant är ganska enkel att laga. Här med rödlök, koriander och lime som smakhöjare.
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris eller fullkornsris
2 tsk röd currypasta
1 förp räkor i lake (à 360 g)
1 förp musslor i lake (à 360 g)
2 rödlökar
ca 400 g blomkål
2 msk olja
250 g frysta sojabönor
4 ägg
salt
peppar
Till servering
1 kruka koriander
1 lime
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Har du ingen stor stekpanna använd 2 mindre.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2288 KJ / 546 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer