Räksalsa med avokado och lime
Räksalsa med avokado och lime bjuder på en härlig symfoni av smaker. Här är det finhackad chili som blandas tillsammans med krämig avokado, tomater och salladslök. Därefter tillsätts en fräsch dressing med smak av lime i röran, tillsammans med räkorna. Avnjut denna smakrika salsa med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
1 burk skalade räkor i lake (à 460 g)
1 avokado
1 röd spansk peppar
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 ask persilja (à 20 g)
1 msk olivolja
1 lime (1 lime motsvarar 1 msk limesaft)
1/2 cosmopolitansallad
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2208 KJ / 526 kCal
Fett20 g
Salt3.5 g
Kolhydrater59 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag är allergisk mot räkor. Vad kan jag ersätta med så att det blir likvärdigt?
Anne
2015-10-22Gott men använde inte heller här den hackade pepparfrukten - den var alldeles för stark! Hade gärna haft kallt kokt ägg i salladen också, för att bli ordentligt mätt!
Kerstin
2015-08-26