Asiatisk lax i ugn med avokadokräm
Riktigt läcker är denna asiatiska lax i ugn med len avokadokräm. Ingefära, soja och wasabi ger en rätt som påminner om sushi. Servera med basmati- eller jasminris eller nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
4 bitar lax (à ca 150 g)
Marinad
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limesaft
1 msk japansk soja
1 msk skalad, finriven ingefära
1/2 msk flytande honung
Avokadokräm
2 avokador
2 tomater
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad limesaft
salt
svartpeppar
Till servering
ris eller nudlar
cashewnötter att toppa med
Gör så här
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan gurk- och blomkålssallad och cashewnötterna (topping).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 615 kCal
Fett28 g
Salt0.49 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stämmer det verkligen med 1 msk wasabi ?
Linda
2018-04-25Hej Linda! Vi har provlagat receptet med 1 msk wasabi men det kan vara individuellt hur mycket hetta man vill åt, pröva dig gärna fram vilken mängd som passar! Hälsningar Elin
Redaktionen
2018-04-263/5 i betygsmässigt tummen upp speciellt för marinaden och avokadokrämen. Jag är inte så stormförjust i fisk, men detta gick ner.
Ronja
2017-11-07Kanongott! Både jag och mina två tjejjer tyckte detta var en fin middag till oss, och att bjuda gäster på! Mums!
Gunnel
2015-10-04