Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära
Prova asiatisk kycklingfärssås med ris istället för köttfärssås och spagetti till middag. Med kycklingfärs, morötter, kokosmjölk, ingefära, vitlök och ketjap manis – söt soja. Smakrikt och gott middagstips, som en enkel thaigryta. Servera med nudlar.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 msk skalad riven ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 röd spansk peppar
3 msk ketjap manis (söt soya)
salt
peppar
Till servering
risnudlar eller äggnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2719 KJ / 652 kCal
Fett35.1 g
Kolhydrater59.2 g
Protein29.1 g
Kommentarer
har ni inte glömt kycklingfärsen ???????
Gerd
2024-11-05Hej Gerd! Var saknar du den? Den står ju med i både ingredienslistan och sen också i beredningen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-05Tack Tove för snabbt svar! Kom även på fisk-/ostronsås skulle kunna funka då den innehåller både soja, socker & salt, kan man ju skippa extra salt för det är ju ”Thailands salt”❣️ 👌🏻
Sandra
2024-10-14Vad skulle man kunna byta ut söt soja mot, sweet chilisås kanske? El bara japansk soja? 🤔
Sandra
2024-10-12Hej Sandra! Japansk soja kan man ersätta med eller både det och lite sweet chili kanske! Hoppas det blev gott! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-14