Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära

Prova asiatisk kycklingfärssås med ris istället för köttfärssås och spagetti till middag. Med kycklingfärs, morötter, kokosmjölk, ingefära, vitlök och ketjap manis – söt soja. Smakrikt och gott middagstips, som en enkel thaigryta. Servera med ris eller nudlar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök och morötter, hacka lök och vitlök och riv morötterna grovt.
  2. Fräs lök, vitlök och färs i oljan i en gryta. Blanda ner morötterna och låt dem fräsa med några minuter.
  3. Rör ner ingefära, tomatpuré, vatten, smulad buljongtärning och kokosmjölk.
  4. Dela, kärna ur och hacka chilin.  Rör ner den och låt det koka sakta ca 15 minuter. Smaksätt med ketjap manis, salt och peppar.
  5. Till servering: Servera köttfärssåsen med kokt- ris eller nudlar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut ketjap manis mot kinesisk soja. Servera med ris eller risnudlar.

Tips

Topping: Sweet chili, cashewnötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olja
  • 2 msk skalad riven ingefära
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 röd spansk peppar
  • 3 msk ketjap manis (söt soya)
  • salt och peppar
Till servering
  • ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2719 kJ / 652 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer