Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära

123
11
Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära

Prova asiatisk kycklingfärssås med ris istället för köttfärssås och spagetti till middag. Med kycklingfärs, morötter, kokosmjölk, ingefära, vitlök och ketjap manis – söt soja. Smakrikt och gott middagstips, som en enkel thaigryta. Servera med ris eller nudlar.

Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g kycklingfärs
1 msk olja
2 msk skalad riven ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 röd spansk peppar
3 msk ketjap manis (söt soya)
salt och peppar

Till servering

ris eller nudlar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Byt ut ketjap manis mot kinesisk soja. Servera med ris eller risnudlar.

Gör så här

Tips

Topping: Sweet chili, cashewnötter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

123

Kommentarer

Helene

2023-01-14

Fantastiskt gott! Vi gör det ofta hemma. Våra barn (som flyttat hemifrån) lägger beställningar på denna rätt så att de kan frysa ner och ha till jobb.

Marsha

2022-11-08

Jätte gott hade pak choi hemma så la jag ner den och hackad cashew nötter som garnering.

Christina

2021-08-16

Supergott med hemodlade chili. Vi hade mangold i det sista och spenat-tagliatelle till.

Näringsvärde per portion

Energi 2719 KJ / 652 kCal
Fett 35.1 g
Kolhydrater 59.2 g
Protein 29.1 g
Läs mer om näringsvärden