Gurk- och blomkålssallad
Krispig sallad med gurka och rå blomkål på asiatiskt vis med sesamfrön, risvinäger och lime. Gott till ugnsstekt lax.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 msk rostade sesamfrön
1 skalad gurka (à 400 g)
1/2 blomkål
3 tsk socker
1 1/2 tsk risvinäger
1 1/2 msk färskpressad limejuice
3/4 tsk salt
1 1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi216 KJ / 52 kCal
Fett1 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott till teriyakilax, snabbt och enkelt!
Maija
2024-10-26Den här salladen blir fantastisk med rikligt med färsk Koriander och röd chili.
Anna
2015-04-26supergott lätt att göra hade ingen blomkål så jag tog broccoli och morötter och tomater istället så den blev mer matig
Fredrika
2015-03-12