Sallad med grapefrukt och avokado | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med grapefrukt och avokado

Superfräsch och vacker grönsallad med krämig avokado och syrlig grapefrukt. Ringla över lite olivolja och vinäger innan servering. Salladen passar lika utmärkt till kött- och fiskrätter som till enkla mellanmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj salladen och dela den i mindre bitar. Skala och skiva löken fint. Halvera och gröp ur avokadon. Skär den i bitar. Skala grapefrukten med en kniv och skär ut hinnfria klyftor.
  2. Dressing: Blanda allt i en skål. Ringla över olja och vinäger. Krydda.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

 

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 salladshuvuden
  • 1 rödlök
  • 4 avokador
  • 2 blodgrapefrukter
Dressing
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 953 kJ / 228 kCal