Rosmarinstekt nektarin med crema di balsamico och ädelost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rosmarinstekt nektarin med crema di balsamico och ädelost

Rosmarinstekt nektarin med balsamico och ädelost är ett gott tillbehör till stekt eller grillad korv, gärna kryddkorv. Ett annorlunda sätt att äta nektariner – stek dem i olivolja med rosmarin, och toppa med crema di balsamico och smulad ädelost. Söt frukt och salt mögelost i en härlig kombo.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär nektarinen i klyftor. Stek klyftorna i olivoljan tillsammans med rosmarinkvistarna 2-3 minuter.
  2. Lägg nektarinklyftorna på ett fat, smula på osten och ringla över créma di balsamico.
  3. Servera nektarinen med stekt korv och lantbröd.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Byt ut ädelost till laktosfri fetaost eller annan laktosfri dessertost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ädelost till tofu eller annan mjölkproteinfri dessertost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 nektariner
  • 2 msk olivolja
  • 4 färska rosmarinkvistar
  • 140 g ädelost
  • 2 msk crema di balsamico
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1112 kJ / 265 kCal