Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vild korv stroganoff

En ny variant på en klassisk vardagsrätt. Vild korv stroganoff får sin goda och fylliga smak från svartvinbärssaft, köttbuljong och timjan. Servera gärna ris och broccoli till.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken.
  2. Fräs det i matfettet i en stekpanna.
  3. Blanda crème fraiche, saft, vatten, smulad buljongtärning, krossade enbär och timjan i en skål.
  4. Häll allt i stekpannan. Låt det koka några minuter.
  5. Strö över timjan eller persilja.
  6. Till servering: Servera med kokt ris och broccoli.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera ingrediensförteckningen på korven och köttbuljongtärningen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.

Tips

Toppingtips: Rostade pumpafrön eller hasselnötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g mager falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk outspädd svartvinbärssaft eller vinbärsgelé
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 - 2 msk hackad färsk timjan eller persilja
Till servering
  • ris
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2607 kJ / 623 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer