Baconfräst svartkål

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
1
Baconfräst svartkål

Baconfräst svartkål är ett gott tillbehör till kyckling, lax eller till och med pasta. Svartkål är en sorts mild kål med stora blad. Populär i Italien och perfekt att fräsa med lök och bacon som här. Om du vill är det också gott att gräddstuva svartkålen.

Baconfräst svartkål

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g  svartkål
1   gul lök
140 g  tärnad bacon
salt och peppar

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Häll gärna med lite matlagningsgrädde eller creme fraiche.

Sara

2022-01-07

Näringsvärde per portion

Energi669 KJ / 160 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater2.8 g
Protein8.5 g

Testa liknande recept

Vild korv stroganoff
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo-stroganoff med paprika
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära
Betyg 4.2 av 5.
139 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Limemarinerade jordgubbar med mascarpone
Betyg 4.4 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med grapefrukt och avokado
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga