Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Baconfräst svartkål

Baconfräst svartkål är ett gott tillbehör till kyckling, lax eller till och med pasta. Svartkål är en sorts mild kål med stora blad. Populär i Italien och perfekt att fräsa med lök och bacon som här. Om du vill är det också gott att gräddstuva svartkålen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kålen fint. Skala och skiva löken.
  2. Stek bacontärningarna knapriga, sänk värmen och tillsätt kål och lök. Stek kål och lök sakta tills de är mjuka.
  3. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 300 g svartkål
  • 1 gul lök
  • 140 g tärnad bacon
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 669 kJ / 160 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer