Baconfräst svartkål

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
1
Baconfräst svartkål

Baconfräst svartkål är ett gott tillbehör till kyckling, lax eller till och med pasta. Svartkål är en sorts mild kål med stora blad. Populär i Italien och perfekt att fräsa med lök och bacon som här. Om du vill är det också gott att gräddstuva svartkålen.

Baconfräst svartkål

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g  svartkål
1   gul lök
140 g  tärnad bacon
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Häll gärna med lite matlagningsgrädde eller creme fraiche.

Sara

2022-01-07

Näringsvärde per portion

Energi669 KJ / 160 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater2.8 g
Protein8.5 g

Testa liknande recept

Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza bianco med svartkål och ädelost
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med krämig svartkål
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartkålspasta med torrsaltat bacon
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo-stroganoff med paprika
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brännvinsostpaj med svartkål
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga