Asiatisk lax i ugn med avokadokräm

Riktigt läcker är denna asiatiska lax i ugn med len avokadokräm. Ingefära, soja och wasabi ger en rätt som påminner om sushi. Servera med basmati- eller jasminris eller nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Ingredienser
4 portioner
4 bitar lax (à ca 150 g)
Marinad
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limesaft
1 msk japansk soja
1 msk skalad, finriven ingefära
1/2 msk flytande honung
Avokadokräm
2 avokador
2 tomater
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad limesaft
salt
svartpeppar
Till servering
ris eller nudlar
cashewnötter att toppa med
Gör så här
00:15:00
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan gurk- och blomkålssallad och cashewnötterna (topping).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 615 kCal
Fett28 g
Salt0.49 g
Kolhydrater55 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stGott, men alldeles för mycket med em msk wasabi. Förstörde avokadokrämen
Katrine
Stämmer det verkligen med 1 msk wasabi ?
Linda
Hej Linda! Vi har provlagat receptet med 1 msk wasabi men det kan vara individuellt hur mycket hetta man vill åt, pröva dig gärna fram vilken mängd som passar! Hälsningar Elin
ICA-köket
3/5 i betygsmässigt tummen upp speciellt för marinaden och avokadokrämen. Jag är inte så stormförjust i fisk, men detta gick ner.
Ronja
Kanongott! Både jag och mina två tjejjer tyckte detta var en fin middag till oss, och att bjuda gäster på! Mums!
Gunnel
Jättegott, men det tar längre tid än 30 min. Var försiktig med wasbin ;)
Karin
supergott
Fredrika
Jättegott, verkligen!
Sandra
Lite tamt i smaken tycker jag.
Ingrid
En riktigt god laxrätt som jag gärna skulle rekommendera till andra eller ha som rätt att bjuda på
Lars