Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Mangosalsa med chili och gräslök

Mangosalsa med chili och gräslök är en enkel salsa med mycket smak. Perfekt sås till grillat kött och matiga fiskar. Det tropiska i mangon möter svensk sommar i gräslöken, och spansk peppar ger chilihetta. Hacka och blanda mogen mango med chili, matolja, lime och gräslök. Gott till grillat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär mangon i 1 x 1 cm tärningar. Dela, kärna ur och finstrimla chilin.
  2. Blanda mango och chili med 1 msk pressad limesaft (för 4 port), olja och gräslök. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera mangosalsan till grillat.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor mango
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 1/2 lime
  • 2 msk matolja
  • 3 msk skuren gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 425 kJ / 102 kCal