Arrabbiata med kyckling och sockerärter

18
0
Arrabbiata med kyckling och sockerärter

Rätten arrabbiata med kyckling och sockerärtor där ingredienserna i kombination till varandra utgör en oerhört god smak. Löken skivas och steks tillsammans med kycklingen där peston adderas mot slutet för att koka upp. Till servering finns nykokt lumaconi, krispiga sockerärter samt topping av ostflarn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Arrabbiata med kyckling och sockerärter

Ingredienser

2 portioner
2 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt och peppar
1/2 dl pesto arrabbiata
1 dl vatten
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
1/2 dl grana padano (flarn)

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2733 KJ / 653 kCal
Fett 22 g
Salt 271 g
Kolhydrater 59 g
Protein 53 g
Läs mer om näringsvärden