Arrabbiata med kyckling och sockerärter

17
0 Klimatsmart
Arrabbiata med kyckling och sockerärter

Rätten arrabbiata med kyckling och sockerärtor där ingredienserna i kombination till varandra utgör en oerhört god smak. Löken skivas och steks tillsammans med kycklingen där peston adderas mot slutet för att koka upp. Till servering finns nykokt lumaconi, krispiga sockerärter samt topping av ostflarn.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017

Arrabbiata med kyckling och sockerärter

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna lumaconi)
1
rödlök
300 g
strimlad kycklingfilé
1 tsk
olja
-
salt och peppar
1/2 dl
pesto arrabbiata
1 dl
vatten
1/2
ask sockerärtor (à 150 g)
1/2 dl
grana padano (flarn)

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2733 KJ / 653 kCal
Fett 22 g
Salt 2.71 g
Kolhydrater 59 g
Protein 53 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept