Arrabbiata med kyckling och sockerärter
Rätten arrabbiata med kyckling och sockerärtor där ingredienserna i kombination till varandra utgör en oerhört god smak. Löken skivas och steks tillsammans med kycklingen där peston adderas mot slutet för att koka upp. Till servering finns nykokt lumaconi, krispiga sockerärter samt topping av ostflarn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna lumaconi)
1 rödlök
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
1/2 dl pesto arrabbiata
1 dl vatten
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
1/2 dl grana padano (flarn)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2733 KJ / 653 kCal
Fett22 g
Salt2.71 g
Kolhydrater59 g
Protein53 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer