Om oss

Hållbarhet

För oss som ICA-butik är hållbarhetsarbete en självklarhet. Att driva en mataffär är energikrävande och varje förbättring tar oss ett steg närmare att driva en hållbar affär. Men hållbarhet för oss är även att erbjuda att brett miljömärkt sortiment, aktivt arbeta med att minska vårt matsvinn och hjälpa er kunder att handla miljösmart

Ekologiskt

Att sätta ihop en måltid av närproducerade varor, välja rättvisemärkt frukt, och leva ekologiskt i vardagen ska vara enkelt och bekvämt.

Därför erbjuder vi på ICA Kvantum Flygfyren ett brett utbud av varor framtagna med särskilt stor hänsyn till människan likaväl som till djur och natur. Allt för att underlätta för dig som vill göra medvetna val när du handlar.

Vi letar hela tiden efter nya ekologiska produkter till vårt sortiment. Saknar du någon favorit? Prata med oss i butiken!

Alla kan göra något. Det här gör vi.

Som ICA-butik har vi ett ansvar att bidra till ett mer hållbart samhälle. Det innebär inte bara minskade utsläpp, minskat matsvinn och ett brett ekologiskt sortiment, utan även att vi ska göra det enklare för dig som kund att göra hållbara val. Samtidigt som vi arbetar för ett levande Roslagen.

För att nå våra mål jobbar vi därför aktivt och långsiktigt inom områden som miljö, hälsa, kvalitet, och mångfald. Och lokalt såklart!

Vill du veta mer om allt vi gör? Kom in och prata med oss i butik, upptäck våra hållbara initiativ och breda sortiment från våra många lokala leverantörer!

Vi tar vara på råvaran

Vi arbetar aktivt med att minska vårt svinn och ta vara på så mycket som möjligt av det goda som finns i vår butik!

Därför samarbetar vi bland annat med appen Karma som hjälper oss att rädda den fullt ätbara mat vi inte får sålt i butik, genom att kommunicera ut och sälja den för halva priset. Gott för både dig och din plånbok, och framför allt för miljön!

Miljöarbete inomhus

Miljöarbete inomhus

Miljöarbete förknippas oftast med olika aktiviteter utomhus. Men det pågår även ett arbete innanför våra väggar i vår butik för att minska klimatpåverkan, något som man kanske inte tänker på som besökare.

Läs mer
Rent vatten på ren vilja

Rent vatten på ren vilja

Östersjön är ett av världens mest förorenade hav. Avrinningsområdet består av nio länder med totalt 90 miljoner människor.

Läs mer

7 av 10 tomater importeras

På 1980-talet var Sverige i stort sett själv- försörjande på alla viktiga baslivsmedel. Idag är vi nere på en självförsörjandegrad på under 50 procent.

Läs mer
Alla barn har rätt att känna sig uppskattade

Alla barn har rätt att känna sig uppskattade

I varje klass finns det barn och unga som inte blir sedda eller får bekräftelse.

Läs mer
En het potatis

En het potatis

Det är väl helt självklart i en jordbruksbygd som Norrtälje att vi har en lokal potatisleverantör.

Läs mer
Öppna landskap

Öppna landskap

Roslagsmjölk grundades av fyra familjer i Roslagen och har sedan 2016 levererat mjölk av högsta kvalité.

Läs mer
Köttproduktion med en knorr

Köttproduktion med en knorr

Roslagskött är ett bra exempel på vad vi på Flygfyren vill med det lokala engagemanget.

Läs mer

Ögat, näsan, tungan och sunt förnuft.

Hantera ”bäst före” och gör kloka inköp så minskar du matsvinnet.

Läs mer
Bäst före och efter

Bäst före och efter

Att jobba med att minska matsvinnet har alltid legat högt upp på agendan för Flygfyren. Redan 1976 när jag blev ansvarig för driften i butiken jobbade vi med det. Men då var det inte så modernt i samhället med tankar kring hållbarhet som det är idag.

Läs mer
En tom burk ger en bra start i retur

En tom burk ger en bra start i retur

Vi på Flygfyren har en stark tro på allas lika värde och vill bidra till att alla människor ska få möjligheten och förutsättningarna för ett bra liv.

Läs mer