Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Rotfruktsmos med köttbullar och sirapslingon


Gör en stor sats rotfruktsmos och använd en del av det till dina favoritköttbullar, eller falafel och du vill äta veggo. Bjud med lingon som du rör sötsyrliga med en skvätt lönnsirap. Resterande mos passar i fiskgratäng eller till frasiga rotfruktsplättar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016.

Ingredienser

  • 250 g frysta, tinade lingon
  • 3 msk lönnsirap
  • 500 g färdiga köttbullar
  • smör
  • ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 3)

Gör så här

  1. Blanda lingon och lönnsirap.
  2. Stek köttbullarna i smör.
  3. Värm ev Rotfruktsmoset.
  4. Servera med köttbullar och lingon.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria köttbullar.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av köttbullar och matfett (se även rotfruktsmoset).
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av köttbullar och matfett (se även rotfruktsmoset).
Gör äggfri: välj köttbullar utan ägg.

Näringsberäkning inkl. rotfruktsmos.

Näringsvärde per portion

Energi: 2350 kj / 604 kcal
Protein:20 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 35 g
Salt: 3 g

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer