Köttbullar i tomatsås med haricots verts
Dessa färska köttbullar får oss att jubla! Efter att de steks på i pannan hälls den smakrika pastasåsen över, och allt får koka samman. Pastan fiori fångar, tack vare sin form, upp den goda såsen och hela rätten avnjuts med färsk basilika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna fiori)
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 förp färska stora köttbullar (à 300 g)
1 tsk olja
420 g pastasås zucchini & paprika
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2743 KJ / 658 kCal
Fett23 g
Salt4.67 g
Kolhydrater71 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Allt var Ok. God Pasta, Köttbullar och Pastasås
Anneli
2021-11-06Färdiga köttbullar är ingen höjdare. Detta var min första rätt och Bistrokasse. Den blev en besvikelse.Pastasåsen var Tomat och Basilika och inte enligt receptet.Det senare var OK.
Kari
2018-08-28