Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Köttbullar i tomatsås med haricots verts

Dessa färska köttbullar får oss att jubla! Efter att de steks på i pannan hälls den smakrika pastasåsen över, och allt får koka samman. Pastan fiori fångar, tack vare sin form, upp den goda såsen och hela rätten avnjuts med färsk basilika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka bönorna med pastan när det återstår ca 3 minuter av tiden.
  2. Bryn köttbullarna runt om i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och häll i pastasåsen och sjud under lock tills köttbullarnas innertemperatur är 72°C, ca 10 minuter.
  3. Hacka och vänd i basilikan.
  4. Servera köttbullarna i såsen med pasta och bönor.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna fiori)
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 1 förp färska stora köttbullar (à 300 g)
  • 1 tsk olja
  • 420 g pastasås zucchini & paprika
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2743 kJ / 658 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer