Köttbullar i tomatsås med haricots verts

4
1
Köttbullar i tomatsås med haricots verts

Dessa färska köttbullar får oss att jubla! Efter att de steks på i pannan hälls den smakrika pastasåsen över, och allt får koka samman. Pastan fiori fångar, tack vare sin form, upp den goda såsen och hela rätten avnjuts med färsk basilika.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018

Köttbullar i tomatsås med haricots verts

Ingredienser

2 portioner
2
port pasta (gärna fiori)
1/2
förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1
förp färska stora köttbullar (à 300 g)
1 tsk
olja
420 g
pastasås zucchini & paprika
1
kruka basilika

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Kari

2018-08-28

Färdiga köttbullar är ingen höjdare. Detta var min första rätt och Bistrokasse. Den blev en besvikelse.Pastasåsen var Tomat och Basilika och inte enligt receptet.Det senare var OK.

Näringsvärde per portion

Energi 2743 KJ / 658 kCal
Fett 23 g
Salt 4.67 g
Kolhydrater 71 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept