Hoppa till sidans innehåll

Gillar du att sleva i dig soppa? Här listar vi 8 av kanske världens bästa och enklaste soppor. De har fått superbra betyg av er och de innehåller färre än 10 ingredienser.

Elin Nordström
Tips: Sugen på ännu fler sopprecept? Här är alla våra härliga soppor!

 • Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata

  Len som en sammetskudde skulle kunna vara den här soppans mellannamn. En krämig soppa på rotfrukter som toppas med gremolata på persilja och serveras tillsammans med quesadillas med ost och skinka. Alla som funderar på att slänga ihop den här otroliga soppskapelsen räcker upp en hand!

  - Mixad rotfruktssoppa med quesadillas och gremolata

  Spara

 • Fisk- och saffranssoppa

  Nej bara för att man ska göra en fisksoppa så innebär det inte att du måste ro ut med din båt som du inte har, fånga en slemmig fisk och sedan rensa och tillaga den i en buljong du givetvis gjort från grunden. Det går lika bra och det blir lika gott att göra den här. Vi lovar!

  - Fisk- och saffranssoppa

  Spara

 • Blomkålssoppa med bönor, citron och chips

  Det är ju omöjligt att inte älska en soppa som man får ha CHIPS till. Håller ni med? Ännu härligare är det ju att du faktiskt köper en färdig soppa som du toppar med göttiga grejer. Kommer se lyxigt och avancerat ut.

  - Blomkålssoppa med bönor, citron och chips

  Spara

 • Krämig potatis- och purjolökssoppa

  För länge sen, vi vet inte exakt när detta fantastiska skedde, så kom någon på att "oj vad gott det vore att blanda purjolök och potatis i en soppa". Och än i dag står sig denna soppa stark i svenska hem och äts med gjädje av både stora som små. Eller nja, vissa minimänniskor väljer nog fortfarande att kärleksfullt men bestämt sila ut soppan mellan deras enstaka tänder.

  - Krämig potatis- och purjolökssoppa

  Spara

 • Nudelsoppa med färdiggrillad kyckling och sockerärtor

  Inte behöver du greja med någon rå kycklingfilé här inte! Köp färdiggrillad så går det snabbare. Här låter vi kycklingen ta plats tillsammans med sockerärtor i en smakrik nudelsoppa på färdig grytbas med thailändska smaker. Snabbt och enkelt!

  - Nudelsoppa med färdiggrillad kyckling och sockerärtor

  Spara

 • Tomatsoppa

  Om det är en maträtt man skulle kunna göra sovandes så är det tomatsoppa. Till den här raringen behöver du inte många ingredienser men resultatet kommer att bli mustig och orimligt god soppa.

  - Tomatsoppa

  Spara

 • Soppa på gröna ärter

  Det är inte ofta som den gröna ärtan får spela huvudroll i en maträtt, men här får den det! Den här varianten kokar du snabbt ihop på en bakpotatis, grädde och gröna ärter. Extra mättande tillsammans med nygräddad baguette och krämig vitlöksfärskost.

  - Soppa på gröna ärter

  Spara

 • Grönsakssoppa à la minute med ärtröra och toast

  Här går det undan! Vi tror kanske inte att det finns en enklare soppa att laga. Det skulle väl i sådana fall vara den klassiska vattensoppan som man gjorde i badkaret när man var liten. Om du tycker att den här soppan är för nyttig så kan du med fördel servera den tillsammans med en stödmacka.

  - Grönsakssoppa à la minute med ärtröra och toast

  Spara