Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grönsakssoppa à la minute med ärtröra och toast

Sammetslen och mycket snabblagad grönsakssoppa! Finns det ett smartare sätt att få i sig massor av nyttiga grönsaker? Servera med en liten stödtoast om magen kurrar ordentligt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppa: Koka upp buljongen och häll över grönsakerna i en mixer. Mixa buljong och grönsaker till en slät soppa.
  2. Klicka i lite ärtröra om du vill ha en matigare rätt.
  3. Ärtröra: Mosa ärterna grovt för att behålla den härligt gröna färgen. Blanda ärter, ost, basilika och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta tunt skivade baguetter och lägg på en klick ärtröra.

För alla

Läs noggrant innehållsförteckningen på buljongen. I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfritt: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfritt: byt färskost till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 150 g fryst, hackad spenat (tinad)
  • 50 g fryst blomkål (tinad)
  • 50 g frysta svenska ärter (tinade)
Ärtröra
  • 1 dl frysta svenska ärter (tinade)
  • 1 dl färskost
  • 1 msk fryst, hackad basilika (tinad)
  • salt och peppar
  • 8 st skivor baguette
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 778 kJ / 186 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept