Fisk- och saffranssoppa
Bjud på en supergod, krämig och lättlagad fisk- och saffranssoppa. Med fisk, potatis, morötter och små körsbärstomater blir det en matig och kraftfull soppa. Saffranet ger en ljuvlig smak och färg. En soppa som faller alla i familjen i smaken!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 - 2 morötter
4 potatisar
2 msk mild olivolja
3 msk konc fiskfond
1 l vatten
2 dl lätt crème fraiche
2 msk tomatpuré
1/2 g saffran
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
500 g fiskfilé t ex torsk, hoki eller sej
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 560 kCal
Fett27 g
Kommentarer
Har gjort denna soppan många gånger genom åren. Det blir att man "höftar" mer och mer. Jag skippar olivoljan och att fräsa, det ger inget enligt mig. Hackar lök, skär ner morötter potatis, 1,5 l vatten och tre fiskbuljongtärningar. Låter det småkoka 10 min, i med ca 4 dl creme fraiche, en påse saffran och tomatpuré efter behag. Smakar av med salt och peppar. Skär ner några stora kvisttomater och sist fisken. Har använt sej (förr torsk), blir billigare (frysta block). Jag använder 2×400 g. Brukar låta det puttra 10 min. Den är godast när den stått något dygn!
Johan
2024-01-24Älskar den här soppan, gör den både till vardags och enklare bjudningar.
Linda
2023-01-08Var är saffranet
Lena
2022-03-02Hej Lena! 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat, så saffran finns i den smaksatta crème fraichen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-03-02