Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk- och saffranssoppa

Bjud på en supergod, krämig och lättlagad fisk- och saffranssoppa. Med fisk, potatis, morötter och små körsbärstomater blir det en matig och kraftfull soppa. Saffranet ger en ljuvlig smak och färg. En soppa som faller alla i familjen i smaken!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva potatisen tunt.
  2. Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter.
  3. Tillsätt fiskfond och vatten. Sjud i ca 10 minuter under lock. Vispa i crème fraiche och koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Dela och lägg i tomaterna.
  4. Skär fiskfilén i kuber och lägg i kastrullen. Sjud försiktigt i 5 -6 minuter. Servera gärna med färskt bröd.

För alla 

Soppan är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fiskfonden. Byt crème fraiche mot  Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med lite tomatpuré och saffran.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med lite tomatpuré och saffran.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 msk mild olivolja
  • 3 msk konc fiskfond
  • 1 l vatten
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 500 g fiskfilé t ex torsk, hoki eller sej
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 560 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden