Bjud på en supergod, krämig och lättlagad fisk- och saffranssoppa. Med fisk, potatis, morötter och små körsbärstomater blir det en matig och kraftfull soppa. Saffranet ger en ljuvlig smak och färg. En soppa som faller alla i familjen i smaken!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2005
Soppan är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fiskfonden. Byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med lite tomatpuré och saffran.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med lite tomatpuré och saffran.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Linda
2023-01-08Älskar den här soppan, gör den både till vardags och enklare bjudningar.
Lena
2022-03-02Var är saffranet
Redaktionen ICAse
2022-03-02Hej Lena! 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat, så saffran finns i den smaksatta crème fraichen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Kajsa
2021-12-29Nu har vi lagat denna rätt flera gånger och det blir alltid gott och uppskattat, även av 2,5-åring. Vi har dock aldrig riktigt allt hemma. Vi kör med naturell crème fraiches, tomatpuré och en påse saffran. I brist på färska tomater har vi tagit konserverade körsbärstomater. Efter att ha läst kommentarerna så kör jag med dubbla mängden potatis och morot och tar den mängd fisk vi råkar ha i frysen.