Fisk- och saffranssoppa

77
36
Fisk- och saffranssoppa

Bjud på en supergod, krämig och lättlagad fisk- och saffranssoppa. Med fisk, potatis, morötter och små körsbärstomater blir det en matig och kraftfull soppa. Saffranet ger en ljuvlig smak och färg. En soppa som faller alla i familjen i smaken!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Fisk- och saffranssoppa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 - 2 morötter
4 potatisar
2 msk mild olivolja
3 msk konc fiskfond
1 l vatten
2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
500 g fiskfilé t ex torsk, hoki eller sej

För alla 

Soppan är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fiskfonden. Byt crème fraiche mot  Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med lite tomatpuré och saffran.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med lite tomatpuré och saffran.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Kajsa

2021-12-29

Nu har vi lagat denna rätt flera gånger och det blir alltid gott och uppskattat, även av 2,5-åring. Vi har dock aldrig riktigt allt hemma. Vi kör med naturell crème fraiches, tomatpuré och en påse saffran. I brist på färska tomater har vi tagit konserverade körsbärstomater. Efter att ha läst kommentarerna så kör jag med dubbla mängden potatis och morot och tar den mängd fisk vi råkar ha i frysen.

Nils

2020-12-05

ahh, smaksatt crème fraiche... ok...

Nils

2020-12-05

Härlig saffrans-soppa, och utan saffran dessutom :-) fattas både i ingredienser och "går så här", men annars bra....

Näringsvärde per portion

Energi 2360 KJ / 560 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept