Fisk- och saffranssoppa

65
35
Fisk- och saffranssoppa

Bjud på en supergod, krämig och lättlagad fisk- och saffranssoppa. Med fisk, potatis, morötter och små körsbärstomater blir det en matig och kraftfull soppa. Saffranet ger en ljuvlig smak och färg. En soppa som faller alla i familjen i smaken!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Fisk- och saffranssoppa

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1 - 2
morötter
4
potatisar
2 msk
mild olivolja
3 msk
konc fiskfond
1 l
vatten
2 dl
crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
1
ask körsbärstomater (à 250 g)
500 g
fiskfilé t ex torsk, hoki eller sej

För alla 

Soppan är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fiskfonden. Byt crème fraiche mot  Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med lite tomatpuré och saffran.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med lite tomatpuré och saffran.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Nils

2020-12-05

ahh, smaksatt crème fraiche... ok...

Nils

2020-12-05

Härlig saffrans-soppa, och utan saffran dessutom :-) fattas både i ingredienser och "går så här", men annars bra....

Gunilla

2020-08-12

Lätt och smaskig med rum för ändringar efter egen smak. Gör den gärna igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2360 KJ / 560 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept