Blomkålssoppa med bönor, citron och chips

4
0 Klimatsmart
Blomkålssoppa med bönor, citron och chips

Färdig soppa kan bli till lyxig vardagsmat med rätt topping. Här rör vi ner mättande gröna sojabönor och toppar med krasse och rotfruktschips för gott crunch. Snabbare middag är svårt att få till!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Blomkålssoppa med bönor, citron och chips

Ingredienser

4 portioner
2
förp, färdig blomkålssoppa (à 425 g)
250 g
frysta sojabönor
1/2 msk
finrivet citronskal
2 msk
färskpressad citronjuice
ca 50 g
chips (gärna rotfruktschips)
1
ask smörgåskrasse
-
salt och peppar
-
olivolja

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i blomkålssoppan, i övrigt fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1455 KJ / 349 kCal
Fett 15 g
Salt 4.56 g
Kolhydrater 38 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept