Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Blomkålssoppa med bönor, citron och chips

Färdig soppa kan bli till lyxig vardagsmat med rätt topping. Här rör vi ner mättande gröna sojabönor och toppar med krasse och rotfruktschips för gott crunch. Snabbare middag är svårt att få till!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm soppan i en kastrull. Tillsätt bönor, citronskal och -juice. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll upp soppan i fyra skålar. Toppa med rotfruktschips, klippt krasse och peppar. Ringla ev över lite olivolja. Servera gärna soppan med ett gott bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i blomkålssoppan, i övrigt fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp, färdig blomkålssoppa (à 425 g)
  • 250 g frysta sojabönor
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • ca 50 g chips (gärna rotfruktschips)
  • 1 ask smörgåskrasse
  • salt och peppar
  • olivolja
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1455 kJ / 349 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept