Blomkålssoppa med bönor, citron och chips
Färdig soppa kan bli till lyxig vardagsmat med rätt topping. Här rör vi ner mättande gröna sojabönor och toppar med krasse och rotfruktschips för gott crunch. Snabbare middag är svårt att få till!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 förp, färdig blomkålssoppa (à 425 g)
250 g frysta sojabönor
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
ca 50 g chips (gärna rotfruktschips)
1 ask smörgåskrasse
salt
peppar
olivolja
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1455 KJ / 349 kCal
Fett15 g
Salt4.56 g
Kolhydrater38 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer