Hoppa till sidans innehåll

Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat rostbiff, blomkålsplättar och bibimbap på menyn!

Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ICA.se/buffe där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer  – vare sig det är till middag eller matlåda. 

Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.

Förbered det här

  • Rostbiff  till 3 måltider för 4 personer

    Rostbiff  till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 ½ kg rostbiff i bit
    1 ½ tsk salt
    2 krm svartpeppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 125°C.
    2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och krydda med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen.
    3. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 55°C för rött kött, 60°C för rosa och 65°C för genomstekt (beräkna 1 1/2-2 timmar).

  • Blomkålspuré till 2 måltider för 4 personer

    Blomkålspuré till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    1 blomkål (ca 1 ½ kg)
    2 dl crème fraiche
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skär blomkålen i buketter och lägg i en kastrull.
    2. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av.
    3. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt.

  • Råkostsallad till 3 måltider för 4 personer

    Råkostsallad till 3 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    400 g morot
    400 g vitkål
    1 fänkål
    1 dl färskpressad citronjuice
    1 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skala och riv morötterna grovt. Riv eller finstrimla vitkålen och fänkålen.
    2. Blanda med citronjuice och salt.

  • Stekt grönkål med vitlök till 3 måltider till 4 personer

    Stekt grönkål med vitlök till 3 måltider till 4 personer

    INGREDIENSER
    500 g grönkål
    3 msk neutral olja
    2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
    1 tsk salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skär bort den grova stjälken och skär bladen i mindre bitar.
    2. Stek kålen tillsammans med vitlöken i omgångar 2-3 min tills den mjuknar. Krydda med salt.

Laga det här

  • SÖNDAG Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker

    SÖNDAG Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker


    REDAN FÄRDIGT
    1/3 sats rostbiff
    1/2 sats blomkålspuré
    1/3 sats stekt grönkål med vitlök
    1/3 sats råkostsallad

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skiva rostbiffen. Servera med blomkålspuré, stek grönkål med vitlök och råkostsallad.

  • MÅNDAG Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål

    MÅNDAG Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål


    REDAN FÄRDIGT
    1/3 sats rostbiff
    1/3 sats stekt grönkål med vitlök

    TILLSÄTT
    400 g bönpasta (fettuccine eller valfri pasta)
    4 msk röd pesto
    1 dl riven parmesan

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spar ca 2 dl av kokvattnet.
    2. Strimla rostbiffen och värm i en kastrull tillsammans med stekta grönkålen, pesto och det sparade kokvattnet. Vänd ner pastan och servera med parmesan.

  • TISDAG Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg

    TISDAG Bibimbap med ris, rostbiff och stekt ägg


    REDAN FÄRDIGT
    1/3 sats rostbiff
    1/3 sats stekt grönkål med vitlök
    1/3 sats råkostsallad

    TILLSÄTT
    2 dl ris (gärna rundkornigt)
    3 msk japansk soja
    1 tsk sesamolja
    4 ägg
    1 msk neutral olja
    salt
    srirachasås eller stark chilisås

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Strimla rostbiffen och blanda med soja. Blanda den stekta grönkålen med sesamolja.
    2. Stek äggen i olja, lägg åt sidan och salta. Stek köttet hastigt tillsammans med sojan på hög värme.
    3. Fördela riset i fyra skålar. Lägg på kött, grönkål, råkostsallad och ägg var för sig. Ringa över chilisås.

  • ONSDAG Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor

    ONSDAG Blomkålsplättar med råkostsallad och saltrostade pumpakärnor


    REDAN FÄRDIGT
    1/2 sats blomkålspuré
    1/3 sats råkostsallad

    TILLSÄTT
    2 dl vetemjöl
    4 dl mjölk
    3 ägg
    smör till stekning
    2 dl rostade pumpakärnor

    GÖR SÅ HÄR
    1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen och blomkålspurén.
    2. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg. Stek plättarna i omgångar i smör. Servera plättarna med råkostsallad och frön.