Gör helgens brunch till något extra med pocherade ägg! Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.

Tips: Alla våra recept med pocherade ägg hittar du här!

 

4 st pocherade ägg

  • Knäck 4 ägg i varsin kopp eller glas.

  • Koka upp en vid kastrull med ca 2 liter vatten. Sänk sedan värmen så det sjuder. Tillsätt 2 msk ättika. Gör en virvel i vattnet med en slev.

  • Släpp ner ett ägg i taget, fös ev ihop ägget med sleven så det håller ihop.

  • Låt sjuda 3–4 minuter. Lyft upp äggen med hålslev.

  • Servera gärna med lättkokt sparris, finriven parmesan, smörgåskrasse, olivolja, pressad citron, salt och svartpeppar.

Pocherade ägg, så lyckas du!

  • Ättika och salt

    Häll lite ättika och salt i vattnet.

  • Sjud ägget

    Vattnet ska sjuda, det får absolut inte stormkoka. I vår video kan du se hur vattnet ska se ut.

  • Kaffekopp

    Knäck ägget ner i en kaffekopp! Så blir det lättare att stjälpa över ägget i kokvattnet. Ägget ska läggas över långsamt och försiktigt, så nära ytan som du kan komma utan att bränna dig.

  • Färska ägg

    Ju färskare äggen är, desto mer håller de ihop. Får du inte till det kan ett gammalt datum vara boven i dramat.

Laga med pocherat ägg

  • Toast med pocherat ägg och sparris

    Toast med pocherat ägg och sparris

    En vacker och otroligt god toast med härligt krämigt pocherat ägg, sparris, pepparrotskräm med sting och hackad gräslök. Perfekt till brunch, enkel lunch eller kanske som lyxigt mellanmål!

    - Toast med pocherat ägg och sparris

    Spara

  • Matiga våfflor med spenat

    Matiga våfflor med spenat

    Belgiska våfflor är lite tjockare, saftigare och gräddas i ett belgiskt våffeljärn som ger en fyrkantig form. Här har vi gjort matiga våfflor med spenat i smeten som gör att de blir läckert gröna. Servera spenatvåfflorna med pocherade ägg, rökt lax och gärna dill!

    - Matiga våfflor med spenat

    Spara

  • Nässelsoppa med fänkål

    Nässelsoppa med fänkål

    Ta vara på vårens nässlor och laga nässelsoppa. Citron och fänkål sätter smak på den lättlagade soppan. Perfekt som förrätt, eller huvudrätt tillsammans med ett gott bröd. Med ett pocherat ägg i känns soppan extra lyxig!

    - Nässelsoppa med fänkål

    Spara

  • Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.

    - Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    Spara

  • Pocherade ägg med olivolja och avokado

    Pocherade ägg med olivolja och avokado

    Pocherade ägg har ett rykte kring sig att vara svåra att göra men med lite ättika och salt i vattnet är det faktiskt otroligt enkelt. Pocherade ägg, avokado och olivolja är en oslagbar kombination – missa inte!

    - Pocherade ägg med olivolja och avokado

    Spara