Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Tycker du att det är knivigt att pochera ägg? Med några enkla knep kan vem som helst göra det.

Text Juliana Alonso
Tips: Alla recept på pocherade ägg hittar du här.

 

Pocherade ägg, så lyckas du!

  • Ättika och salt

    Häll lite ättika och salt i vattnet.

  • Sjud ägget

    Vattnet ska sjuda, det får absolut inte stormkoka. I vår video kan du se hur vattnet ska se ut.

  • Kaffekopp

    Knäck ägget ner i en kaffekopp! Så blir det lättare att stjälpa över ägget i kokvattnet. Ägget ska läggas över långsamt och försiktigt, så nära ytan som du kan komma utan att bränna dig.

  • Färska ägg

    Ju färskare äggen är, desto mer håller de ihop. Får du inte till det kan ett gammalt datum vara boven i dramat.

Laga med pocherat ägg

  • Ägg Benedict

    Ägg Benedict

    Servera dina nypocherade ägg med hollandaisesås i brunchfavoriten ägg Benedict. Byt ut skinkan mot rökt lax eller spenat om du vill!
    Ägg Benedict

  • Sparrissoppa med pocherat ägg

    Sparrissoppa med pocherat ägg

    Denna lyxiga vårgröna sparrissoppa bjuds bäst tillsammans med rökt lax och pocherade ägg på toppen.
    Vårsoppa med lax och pocherat ägg

  • Krabbtoast

    Krabbtoast

    En tjusig förrätt med krabba, lökcrudité och pocherat ägg. Serveras på rostat bröd - mums!
    Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité