Toast med pocherat ägg och sparris

2
1
Toast med pocherat ägg och sparris

En vacker och otroligt god toast med härligt krämigt pocherat ägg, sparris, pepparrotskräm med sting och hackad gräslök. Perfekt till brunch, enkel lunch eller kanske som lyxigt mellanmål!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Toast med pocherat ägg och sparris

Ingredienser

4 portioner

Toast

4
skivor mörkt bröd (gärna kavring)
2 msk
smör

Pocherat ägg

4
ägg
2 msk
ättiksprit (12%)
1 tsk
salt

Pepparrotskräm

1 dl
majonnäs
2 - 3 msk
finriven pepparrot
1 tsk
honung
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Tillbehör

1
knippe sparris (à 250 g)
-
finskuren gräslök (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Olof

5/6/2019

Sås behövde lite citron eller någon annan yogurt, var för mycket majonnäs smak. Men var riktigt bra iaf.

Näringsvärde per portion

Energi 1762 KJ / 421 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 19 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept