Toast med pocherat ägg och sparris
En vacker och otroligt god toast med härligt krämigt pocherat ägg, sparris, pepparrotskräm med sting och hackad gräslök. Perfekt till brunch, enkel lunch eller kanske som lyxigt mellanmål!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019
Ingredienser
4 portioner
Toast
4 skivor mörkt bröd (gärna kavring)
2 msk smör
Pocherat ägg
4 ägg
2 msk ättiksprit (12%)
1 tsk salt
Pepparrotskräm
1 dl majonnäs
2 - 3 msk finriven pepparrot
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör
1 knippe sparris (à 250 g)
finskuren gräslök (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1762 KJ / 421 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein12 g
Kommentar
Sås behövde lite citron eller någon annan yogurt, var för mycket majonnäs smak. Men var riktigt bra iaf.
Olof
2019-05-06