Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pocherade ägg med olivolja och avokado

Pocherade ägg har ett rykte kring sig att vara svåra att göra men med lite ättika och salt i vattnet är det faktiskt otroligt enkelt. Pocherade ägg, avokado och olivolja är en oslagbar kombination – missa inte!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck äggen i varsin kopp eller glas. Koka upp en vid kastrull
 med ca 2 liter vatten (för 4 port), sänk sedan värmen så det sjuder. Tillsätt ättika och salt.
  2. Gör en virvel i vattnet med en slev. Släpp ner ett ägg i taget, fös ev ihop ägget med sleven så det håller ihop. Låt sjuda 3-4 minuter. Lyft upp äggen med en hålslev.
  3. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och skär i skivor.
  4. Servera äggen med avokado, olivolja, chiliflakes och salt.

För alla

Innehåller ägg
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 2 mogna avokador
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1038 kJ / 248 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer