Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

3
0
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

75 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt vatten

Hollandaisesås

150 g smör
2 äggulor
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk vatten
1 - 2 krm salt

Pocherade ägg

4 ägg
3 msk ättiksprit (12%)
1 finhackad schalottenlök
2 msk smör
200 g bladspenat
1 krm finriven muskot
1 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3066 KJ / 732 kCal
Fett 64 g
Salt 2.35 g
Kolhydrater 25 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden