Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås
Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
4 portioner
Våfflor
75 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt vatten
Hollandaisesås
150 g smör
2 äggulor
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk vatten
1 - 2 krm salt
Pocherade ägg
4 ägg
3 msk ättiksprit (12%)
1 finhackad schalottenlök
2 msk smör
200 g bladspenat
1 krm finriven muskot
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3066 KJ / 732 kCal
Fett64 g
Salt2.35 g
Kolhydrater25 g
Protein16 g
Kommentarer