Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

75 g  smör
1 dl  mjölk
2 dl  vetemjöl
1   ägg
1/2 tsk  bakpulver
1 krm  salt
1 dl  kallt vatten

Hollandaisesås

150 g  smör
2   äggulor
1/2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  vatten
1 - 2 krm  salt

Pocherade ägg

4   ägg
3 msk  ättiksprit (12%)
1   finhackad schalottenlök
2 msk  smör
200 g  bladspenat
1 krm  finriven muskot
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3066 KJ / 732 kCal
Fett64 g
Salt2.35 g
Kolhydrater25 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Matiga våfflor med spenat
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokosvåfflor
Betyg 2.5 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ostvåfflor
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Croffles - Croissantvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegovåfflor utan gluten
Betyg 3.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glassandwich i belgisk våffla
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga