Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

75 g smör
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kallt vatten

Hollandaisesås

150 g smör
2 äggulor
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 msk vatten
1 - 2 krm salt

Pocherade ägg

4 ägg
3 msk ättiksprit (12%)
1 finhackad schalottenlök
2 msk smör
200 g bladspenat
1 krm finriven muskot
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3066 KJ / 732 kCal
Fett64 g
Salt2.35 g
Kolhydrater25 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Matiga våfflor med spenat
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Raw hallonsylt med chiafrön
Betyg 3.6 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokosvåfflor
Betyg 2.5 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Belgiska våfflor
Betyg 4.2 av 5.
686 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chicken and waffles - Våfflor med friterad kyckling
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelbullevåfflor
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga