Ska man salta köttet innan stekning och är det så att man inte ska ha färskt kött för länge i kylen? Vi sticker hål på köttmyterna och hjälper dig att välja rätt kött! Tips: Alla våra recept med kött. Man ska köpa ett så nyförpackat kött som möjligt Falskt! Ett vakuumpackat kött är tvärtom som mörast och godast nära bäst-före- datumet. Läs också: Därför byter ICA till vakuumförpackat kött. Man ska inte välja ett nötkött som är mörkare i färgen Falskt! I en vakuumförpackning får köttet inget syre vilket gör att det blir naturligt mörkare. Färgen blir däremot ljusare igen när köttet tas ut ur förpackningen. Det är bra om man kan se fettet på köttbiten Sant! Fett är en smakbärare så leta gärna efter ett marmorerat kött med insprängt fett. Köttet är ofta smakrikt då. Du kan inte ha färskt kött i kylen för länge Falskt! Ett vakuumpackat kött har ungefär dubbelt så lång hållbarhet jämfört med kött som förpackats i skyddande atmosfär. Och köttet möras dessutom under tiden. Salta aldrig innan stekning, det drar vätska ur köttet Falskt! Om du inte saltar väldigt lång tid innan stekning är det inget problem. Men peppra köttet efteråt för att slippa smak av bränd peppar. Bryn köttet för att stänga porerna och bevara vätskan Falskt! Att bryna kött ger visserligen en rikare smak, men påverkar inte vätskan. Hög värme drar snarare ur mer vätska från köttet. Köttet ska vila efter stekning Sant! Det gör att köttet släpper mindre vätska när du skär upp det. Läs också: Så får du till den perfekta innertemperturen på kött. Stek i teflonpanna utan fett, det är mer hälsosamt Falskt! Kött binder inte fett vid stekning, däremot släpper köttet fett som flyter ut i pannan. Det är kylan som gör att kött blir dåligt i frysen Falskt! Det är syret i luften som förstör köttet i frysen, därför är ett vakuumpackat kött bäst att frysa. Tillaga tinat kött så fort som möjligt Sant! Tinat kött har kortare hållbarhet än färskt kött. Läs också: Så tar ICA ansvar för djurhållningen.