Myter om halloumi
Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.
Ska man salta köttet innan stekning och är det så att man inte ska ha färskt kött för länge i kylen? Vi sticker hål på köttmyterna och hjälper dig att välja rätt kött!
Rätt innertemperatur på kött.
Ska man välja nötkött som är mörkare i färgen? Hur länge kan man ha färskt kött i kylen? Och stämmer det att man aldrig ska salta köttet innan stekning?
Falskt! Ett vakuumpackat kött är tvärtom som mörast och godast nära bäst-före- datumet.
Falskt! I en vakuumförpackning får köttet inget syre vilket gör att det blir naturligt mörkare. Färgen blir däremot ljusare igen när köttet tas ut ur förpackningen.
Sant! Fett är en smakbärare så leta gärna efter ett marmorerat kött med insprängt fett. Köttet är ofta smakrikt då.
Falskt! Ett vakuumpackat kött har ungefär dubbelt så lång hållbarhet jämfört med kött som förpackats i skyddande atmosfär. Och köttet möras dessutom under tiden.
Falskt! Om du inte saltar väldigt lång tid innan stekning är det inget problem. Men peppra köttet efteråt för att slippa smak av bränd peppar.
Falskt! Att bryna kött ger visserligen en rikare smak, men påverkar inte vätskan. Hög värme drar snarare ur mer vätska från köttet.
Sant! Det gör att köttet släpper mindre vätska när du skär upp det.
Läs också: Så får du till den perfekta innertemperturen på kött.
Falskt! Kött binder inte fett vid stekning, däremot släpper köttet fett som flyter ut i pannan.
Falskt! Det är syret i luften som förstör köttet i frysen, därför är ett vakuumpackat kött bäst att frysa.
Sant! Tinat kött har kortare hållbarhet än färskt kött.
Läs också: Så tar ICA ansvar för djurhållningen.
Vi slår nämligen direkt hål på myten om att halloumi bara ska grillas.
Blir du smartare och mindre hungrig om du äter frukost? Hmm, hur är det egentligen?
Hur är det egentligen med mikron, förstör den näringsämnena i maten? Får vi cancer av att mikra maten? Vi reder ut några myter om mikrovågsugnen.
Äter du vitt bröd eller kokt fisk i hopp om att det ska hjälpa? Det här kan du äta!
Gymnastik, frisk luft och hälsosam mat var i fokus på 1930-talet. Och så var det poppis att hänga på mjölkbarer. Här bjuder vi på mathistoria och några klassiska rätter från ett årtionde som gick i sundhetens tecken.
Snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu ska det gå snabbt att laga mat!
Här listar vi recept och berättar oerhört viktig kanelfakta.