Hoppa till sidans innehåll

Wokad mat sägs ofta vara nyttig på grund av att man bara behöver använda ganska liten mängd fett för uppnå ett strålande resultat. Följ våra enkla wok-tips för att lyckas med woken varje gång!

Matskola i samarbete med Santa Maria

Sugen på wok? Här hittar du alla våra recept på wokad mat.

Gör så här

  • Wokpannan

    Wokpanna är att föredra men det går även att woka i en stor stekpanna. Har man en wokpanna är det enklare att röra runt utan spill. Dessutom trillar ingredienserna naturligt ner mot botten där pannan är som hetast, och det är där man vill att de ska hamna.

  • Het panna

    Wokpannan ska vara ordentligt het när ingredienserna läggs i. Så het att den nästan börjar ryka. Stek i raps-, solros- eller majsolja vilka tål värme bra.

  • Kött och grönsaker

    Bäst resultat får du om du skär det du ska woka smått. Strimla grönsaker fint och skär kött i små bitar.

  • Ständig rörelse

    När du wokar ska du hålla maten i ständig rörelse.

  • Woka små mängder i taget

    Täck bara 2/3 av botten när du wokar. Så woka i omgångar och lägg upp på ett fat vartefter. När allt är klart lägger du tillbaka allt i pannan och wokar till önskad värme innan servering.

  • Såser, soja och kryddning

    Tillsätt såser, soja och kryddning mot slutet när du hettar upp allt inför servering.

  • Färska örter tillsätts sist

    Tillsätt fäska örter först när woken är upplagd på serveringsfat. De behöver inte tillagas.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer