Wokad kyckling går oftast hem hos både stora och små. Anpassa bara chilimängden, men snåla inte på värmen – en wok vill tillagas på hög temperatur! Hoisinsås bidrar med den goda kinesiska smaken och jordnötterna ger rätten en trevlig konsistensbrytning.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2015
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en ljus sojasås eller glutenfri woksås.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sandra
1/10/2021Hoisinsås är väl ungefär som pad thai-sås fast lite mer socker kanske?! Skillnad på risvinäger och annan?
Redaktionen ICAse
1/11/2021Hej Sandra! Pad thai-sås innehåller fisksås och lime medan hoisinsås är gjord på sojabönor och sesamfrön men båda såserna är ju söta. Vi har inte provlagat med hoisinsås men det är möjligt att det smakar bra även med den. Risvinäger är lite mildare än vanlig vitvinsvinäger. Hälsningar Ulrika
Anders
6/4/2020Jag bytte ut Hoisinsåsen mot 1 msk kycklingfond, 1 msk Tamarisoya, 2 tsk sesamolja och 2 tsk maizena + en gnutta socker - Nǐ hǎo tìao!
Lisbeth
11/29/2018Suveränt gott, mitt nya favoritrecept!