Wokad kyckling med chili och jordnötter

137
16 Klimatsmart
Wokad kyckling med chili och jordnötter

Wokad kyckling går oftast hem hos både stora och små. Anpassa bara chilimängden, men snåla inte på värmen – en wok vill tillagas på hög temperatur! Hoisinsås bidrar med den goda kinesiska smaken och jordnötterna ger rätten en trevlig konsistensbrytning.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Wokad kyckling med chili och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
2 gröna paprikor
125 g salladslök
2 - 4 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
3 vitlöksklyftor
450 g kycklinglårfilé
rapsolja till stekning
3 msk hoisinsås
1 msk risvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl salta jordnötter

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en ljus sojasås eller glutenfri woksås.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

137

Kommentarer

Evelina

2022-06-13

Sött och obalanserat. Man hade behövt lime och mer salt.

Kim

2021-10-05

Helt okej rätt 4/5

Elin

2021-09-22

bra.

Näringsvärde per portion

Energi 2414 KJ / 581 kCal
Fett 22 g
Salt 1.67 g
Kolhydrater 60 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden