Hoppa till sidans innehåll

I vår matskola visar vi hur du gör en kolapaj − pajskalet fylls med seg, smarrig kolasås och det hela serveras med bär och kesella. Mumsigt!

Efterrättspaj är bland det godaste som finns. Här finns alla våra recept.

 

Så gör du kolapajen

  • Förbered degen

    Mixa smör och mjöl i en matberedare. Häll i lite vatten efter ett tag och fortsätt mixa. Häll ner degen i en plastpåse. Knyt om och lägg i kylen i 30 minuter.

  • Tryck ut och grädda degen

    Tryck ut degen i en springform, jämnt fördelat och med kanter en bit upp. Nagga botten med en gaffel och grädda den sedan i ca 25 minuter.

  • Gör kolasåsen

    Koka upp socker, sirap och grädde till en kolasås. Såsen är klar när du kan göra kulprovet. Ha i smör och rör om till smöret har smält ordentligt. Häll kolasåsen över den gräddade botten och låt stelna i kylen.

  • Klar att servera!

    Ta loss kanterna från springformen. Servera pajen med bär och vispad grädde.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer