Koka färskpotatis så att de blir precis så där läckra och spänstiga som du vill ha dem. Här förklarar vi steg-för-steg hur du får till den perfekta potäten. Tips: Alla våra recept på färskpotatis! Salta vattnet Beräkna ½ msk salt per liter vatten. Vattnet ska koka Potatis ska alltid börja kokas i kokande vatten. Ett tips är att snabbt koka upp vatten i en vattenkokare så går det fort när du ska börja koka potatisen. Krydda vattnet Våga salta ordentligt och krydda vattnet med dillkvistar. Locket på Potatisen vill titta upp ovanför vattenytan och locket ska vara på. Sjuda hela tiden Potatisen skall hela tiden sjuda. Om vattnet är under kokpunkten så suger potatisen vatten och kokar den kraftigt så slås den lätt sönder. Häll av snabbt Potatisen skall hällas av så snabbt den kokat klart annars riskerar den att bli ”svampig”. Ånga av Lägg lite hushållspapper eller en kökshandduk över potatisen när den är avhälld så att den får ånga av ca 10 minuter före servering. "Pimpa" potatisen Vänd runt potatisen i en kastrull med en klick smör och ett gott flingsalt före servering. Strö över några små dillkvistar. Supergoda recept på färskpotatis Krossad potatis med parmesan och dragonkräm Krossad potatis med parmesan och dragonkräm Krossad potatis i ugn med parmesan är bland det krispigaste och godaste som finns. Denna dragonkräm är en perfekt sås till krossad potatis. Servera på en buffé och som tillbehör till lammstek eller en bit grillat kött eller fisk. Eller varför inte som den är tillsammans med en matig bönsallad? - Krossad potatis med parmesan och dragonkräm Spara Ugnsrostad färskpotatis och sparris med slaw på majrova Ugnsrostad färskpotatis och sparris med slaw på majrova Majrova har kommit lite i skymundan av potatis och andra betor, det tycker vi är synd. Här är ett veganskt recept med en saftig slaw gjort på majrova, äpple och morot. Servera till ugnsbakad potatis eller varför inte till grillpremiären. - Ugnsrostad färskpotatis och sparris med slaw på majrova Spara Lerpottasill med brynt smör Lerpottasill med brynt smör Lerpottasill är en typisk skånsk rätt med matjessill som huvudingrediens. Vi tycker det är den ultimata sommarlunchen, särskilt som den går utmärkt att förbereda. Här väljer vi att bryna smöret som ringlas över och tillsätter rivig pepparrot vid servering. - Lerpottasill med brynt smör Spara Örtslungad färskpotatis Örtslungad färskpotatis Sätt extra smak på den nykokta färskpotatisen med en örtig basilika- och persiljeolja. Den ljumma potatisen drar åt sig fint av alla smaker och det kommer att dofta mer än ljuvligt. Servera på buffén, till grillat eller varmrökt fisk. - Örtslungad färskpotatis Spara Krossad färskpotatis med Västerbottensost Krossad färskpotatis med Västerbottensost Ta färskpotatisen till nya höjder med smulad Västerbottensost, schalottenlök, gräslök och dill. Potatisen krossar du med en gaffel direkt på tallriken tillsammans med smör. Enkelt och gott! - Krossad färskpotatis med Västerbottensost Spara Senapsrostad potatissallad Senapsrostad potatissallad En ljummen potatissallad med senap passar perfekt som tillbehör till middagen en solig vår- eller sommarkväll! Den ugnsrostade färskpotatisen får smak av vitlök och två sorters senap, med ruccola till är potatissalladen komplett. - Senapsrostad potatissallad Spara Färskpotatis med brynt smör och löjrom Färskpotatis med brynt smör och löjrom Färskpotatisen får här sällskap av riktigt somriga smaker som rädisor och gräslök samt brynt smör. Koka potatisen försiktigt så att den inte spricker. Bryn smöret tills det doftar nötter och skär rädisor och gräslök fint. Lägg upp potatisen på ett fat och toppa med crème fraiche och löjrom. Smaklig sommarmåltid! - Färskpotatis med brynt smör och löjrom Spara