Örtslungad färskpotatis

12
3
Örtslungad färskpotatis

Sätt extra smak på den nykokta färskpotatisen med en örtig basilika- och persiljeolja. Den ljumma potatisen drar åt sig fint av alla smaker och det kommer att dofta mer än ljuvligt. Servera på buffén, till grillat eller varmrökt fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Örtslungad färskpotatis

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg färskpotatis
1 dl kallpressad rapsolja
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Leena margareta

2020-06-20

Underbart gott! Jag serverade oljan bredvid potatisen istället för att blanda. Jag tyckte det var lite väl salt, trots att jag inte saltat potatisvattnet, så jag hällde i 1/2 dl olivolja till. Det var nästan godare dagen efter, att doppa de små kalla potatisarna i örtoljan. Perfekt tapasrätt! 👍

Ann-christin

2014-06-26

behöver inte ta i en kruka av basilika eller persilja. blir bra med mindre mängd! Jättegott! Ok med olivolja också!

Ulf

2014-06-14

utifrån det jag kan läsa här o med min kunskap ok

Näringsvärde per portion

Energi 1163 KJ / 278 kCal
Fett 15 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 31 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden