Örtslungad färskpotatis
Sätt extra smak på den nykokta färskpotatisen med en örtig basilika- och persiljeolja. Den ljumma potatisen drar åt sig fint av alla smaker och det kommer att dofta mer än ljuvligt. Servera på buffén, till grillat eller varmrökt fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg färskpotatis
1 dl kallpressad rapsolja
1 kruka basilika
1 kruka persilja
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1163 KJ / 278 kCal
Fett15 g
Salt1.7 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
Borde funka med små delikatesspotatisar nu när det inte finns färskpotatis?
Magnus
2024-02-28Absolut Magnus! Det funkar alldeles perfekt! Lycka till, Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-29Den här potatisen fixar jag alltid på sommaren när vi har gäster eller fest, så gott och somrigt! Återkommande favorit 😊
Anette
2023-06-22Underbart gott! Jag serverade oljan bredvid potatisen istället för att blanda. Jag tyckte det var lite väl salt, trots att jag inte saltat potatisvattnet, så jag hällde i 1/2 dl olivolja till. Det var nästan godare dagen efter, att doppa de små kalla potatisarna i örtoljan. Perfekt tapasrätt! 👍
Leena margareta
2020-06-20