Ugnsrostad färskpotatis och sparris med slaw på majrova
Majrova har kommit lite i skymundan av potatis och andra betor, det tycker vi är synd. Här är ett veganskt recept med en saftig slaw gjort på majrova, äpple och morot. Servera till ugnsbakad potatis eller varför inte till grillpremiären.
Ingredienser
4 portioner
Ugnsrostad färskpotatis
2 kg färskpotatis
1/2 dl olivolja
1 tsk flingsalt
1 knippe grön sparris
2 msk sesamfrön
2 msk panko eller ströbröd
1/2 dl hackad bladpersilja
Slaw
2 majrovor (2 st motsvarar ca 350 g)
2 morötter (2 st mostvarar ca 200 g)
1 äpple
2 dl äggfri majonnäs
1 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
salt
nymald svartpeppar
1/2 dl finhackad bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3994 KJ / 957 kCal
Fett52 g
Salt3.19 g
Kolhydrater100 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Majrovorna har tydligen kommit så mycket i skymundan att det inte ens finns på ica, visste inte ens vad det var. Tur willys finns ibland 😊👍
Jakob
2020-06-13Hej Jakob! Vilken tur att du hittade majrovor. Du vet väl att du kan alltid be din ICA ta in det som saknas? Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-15