Ugnsrostad färskpotatis och sparris med slaw på majrova

7
1 Klimatsmart
Ugnsrostad färskpotatis och sparris med slaw på majrova

Majrova har kommit lite i skymundan av potatis och andra betor, det tycker vi är synd. Här är ett veganskt recept med en saftig slaw gjort på majrova, äpple och morot. Servera till ugnsbakad potatis eller varför inte till grillpremiären.

Skriv ut
Ugnsrostad färskpotatis och sparris med slaw på majrova

Ingredienser

4 portioner

Ugnsrostad färskpotatis

2 kg
färskpotatis
1/2 dl
olivolja
1 tsk
flingsalt
1
knippe grön sparris
2 msk
sesamfrön
2 msk
panko eller ströbröd
1/2 dl
hackad bladpersilja

Slaw

2
majrovor (2 st motsvarar ca 350 g)
2
morötter (2 st mostvarar ca 200 g)
1
äpple
2 dl
äggfri majonnäs
1 msk
äppelcidervinäger
1 msk
dijonsenap
-
salt
-
nymald svartpeppar
1/2 dl
finhackad bladpersilja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla laktos).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Jakob

2020-06-13

Majrovorna har tydligen kommit så mycket i skymundan att det inte ens finns på ica, visste inte ens vad det var. Tur willys finns ibland 😊👍

Redaktionen ICAse

2020-06-15

Hej Jakob! Vilken tur att du hittade majrovor. Du vet väl att du kan alltid be din ICA ta in det som saknas? Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3994 KJ / 957 kCal
Fett 52 g
Salt 3.19 g
Kolhydrater 100 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept