Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Senapsrostad potatissallad

En ljummen potatissallad med senap passar perfekt som tillbehör till middagen en solig vår- eller sommarkväll! Eller varför inte till festbuffén? Den ugnsrostade färskpotatisen får smak av vitlök och två sorters senap, med ruccola till är potatissalladen komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225° C.
  2. Tvätta potatisen och halvera om de är stora. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Rör ihop olja, vitlök, senap, salt och peppar. Ringla blandningen över potatisen och blanda ordentligt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter tills potatisen fått lite färg.
  4. Vid servering: Låt svalna något och blanda med ruccola och olivolja.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1/2 dl olja
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk grov osötad senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
Vid servering
  • 1 msk olivolja
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1233 kJ / 296 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer