Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Krossad färskpotatis med Västerbottensost

Ta färskpotatisen till nya höjder med smulad Västerbottensost, schalottenlök, gräslök och dill. Potatisen krossar du med en gaffel direkt på tallriken tillsammans med smör. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta potatisen noga. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Tillsätt dillstjälkar och potatis.
  2. Koka potatisen 10–20 minuter beroende på storlek.
  3. Lägg potatisen på ett fat och krossa med en gaffel. Klicka på smör och strö över osten. Toppa med lök, gräslök och salt. Servera direkt.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

 

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 kg färskpotatis
  • dillstjälkar
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl smulad Västerbottensost
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 839 kJ / 200 kCal