Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill är en typisk skånsk rätt med matjessill som huvudingrediens. Vi tycker det är den ultimata sommarlunchen, särskilt som den går utmärkt att förbereda. Här väljer vi att bryna smöret som ringlas över och tillsätter rivig pepparrot vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av sillen. Skala, dela och hacka löken. Skär potatisen i skivor. Hacka äggen.
  3. Smörj en ugnssäker form, ca 30 x 15 cm. Fördela potatisen i botten. Lägg sedan på sill, ägg och lök. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  4. Smält smöret i en kastrull, låt bryna på medelvärme tills det blir gyllene och doftar nötigt.
  5. Häll över det brynta smöret och strö över pepparrot, dill och svartpeppar.
  6. Servera genast.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar matjessill i bit (à ca 200 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 8 kokta potatisar
  • 4 kokta ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl riven pepparrot
  • 1/2 dl hackad dill
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2592 kJ / 618 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer