Lerpottasill med brynt smör

43
0
Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill är en typisk skånsk rätt med matjessill som huvudingrediens. Vi tycker det är den ultimata sommarlunchen, särskilt som den går utmärkt att förbereda. Här väljer vi att bryna smöret som ringlas över och tillsätter rivig pepparrot vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Lerpottasill med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
2
burkar matjessill i bit (à ca 200 g)
2
schalottenlökar
8
kokta potatisar
4
kokta ägg
50 g
smör
1 dl
riven pepparrot
1/2 dl
hackad dill
-
svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2592 KJ / 618 kCal
Fett 38 g
Salt 6.8 g
Kolhydrater 42 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept