Hoppa till sidans innehåll

Koka din egen glögg och kamma hem några extra poäng på glöggminglet. Med dessa glöggrecept utlovar vi kryddiga smaker och maximal adventsmyskänsla!

Caroline Carlander
Tips! Här hittar du alla våra recept på glögg.

 • Kryddig blåbärsdröm

  Blåbär glögg=sant! Koka upp blåbärsdryck med kanel och kardemumma. Servera varm eller kall med frysta blåbär och en skiva lime.
  Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis

 • Klassisk glögg

  "Det bästa av ICA:s recept på glögg vid skrivande stund. Orsaken till att det är det bästa är att beskrivningen ej utesluter några moment eller ingredienser från start till färdig produkt", säger Claes i vårt kommentarsfält. Och vi kan inte annat än hålla med! En klassisk glögg som tar lite tid att laga, men är mödan värd.
  Glögg

 • Syrligt med lingon

  Passa på att variera med en ljuvligt syrlig lingonglögg. Koka lingondricka med ingefära, socker och lingon och servera med skivad ingefära.
  Lingonglögg med ingefära

 • Starkglögg

  Sugen på något starkare? Då är denna version med rom ett säkert kort. Rött vin, mörk rom, glöggkryddor och apelsin ger dig en gudomligt god dryck.
  Stark romglögg med apelsin

 • Glögg i spansk tappning

  Sangria har du säkert druckit förut, men har du hört talas om glöggsangria? En julig variant på sangria där vin, glögg, apelsinjuice, granatäpple och fruktsoda blandas till en magisk juldrink. Perfekt som törstsläckare på säsongens glöggmingel!

  Glöggsangria med granatäpple

 • Färgglimten

  Den här peppriga apelsinglöggen ger dig en ordentlig C-vitaminboost. Pressa ur apelsinsaften och koka med ingefära, honung, kardemumma och svartpepparkorn. En värmande och färgglad dryck som lyser upp julemörkret.
  Pepprig apelsin- och kardemummaglögg

 • Glögg på franska

  Vin chaud (varmt vin) är en fransk version av glögg, som ofta serveras som en värmande dryck under vinterhalvåret. Värm rödvinet tillsammans med kanelstänger, stjärnanis och färskpressad apelsinjuice. Voilà!
  Vin chaud

 • Mustigt alternativ

  Vad sägs om en rykande het alkoholfri äppel- och vinbärsmust, kryddad med kanel, vanilj och limeblad som alternativ till den traditionella glöggen? Servera efter en kall vinterpromenad eller till julfirandet.
  Varm äppel- och vinbärsmust