Glöggsangria med granatäpple
Sangria har du kanske druckit förut. Men har du hört talas om glöggsangria? En julig variant på sangria där vin, glögg, apelsinjuice, granatäpple och fruktsoda blandas till en magisk juldrink. Perfekt som törstsläckare på säsongens glöggmingel!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
6 portioner
3 dl rött vin
3 dl röd vinglögg
1 dl färskpressad apelsinjuice
ca 4 dl fruktsoda eller sodavatten
is
apelsinskivor
granatäppelkärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion med fruktsoda men exkl apelsinskivor och granatäpple.
Energi611 KJ / 146 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater19 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Supergod! Snabbvariant är att ta apelsinläsk istället för pressad apelsin. Funkar bra och då med sodavatten och inte fruktsoda för lagom sötma.
Cecilia
2023-12-13Riktigt god!
Jenny
2020-11-21Godaste glöggvarianten på länge!
Ylva
2019-12-27