UNDER 15 MIN | Enkel

Glöggsangria med granatäpple

Sangria har du kanske druckit förut. Men har du hört talas om glöggsangria? En julig variant på sangria där vin, glögg, apelsinjuice, granatäpple och fruktsoda blandas till en magisk juldrink. Perfekt som törstsläckare på säsongens glöggmingel!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser i en kanna. Häll upp i glas.

För alla

Kontrollera noga innehållet i glöggen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion med fruktsoda men exkl apelsinskivor och granatäpple.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl röd vinglögg
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • ca 4 dl fruktsoda eller sodavatten
  • is
  • apelsinskivor
  • granatäppelkärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 611 kJ / 146 kCal