Vin chaud med apelsin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Vin chaud med apelsin

Vin chaud betyder varmt vin på franska. I regel är det kryddat med socker och serveras som värmande dryck på kaféer. Här förstärker vi det varma rödvinet med färskpressad apelsinjuice, stjärnanis och kanelstång. Perfekt till adventsmyset i stället för glögg!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm vinet i en kastrull tillsammans med kanelstänger, stjärnanis, socker och apelsinjuice.
  2. Till servering: Häll upp i glas och garnera med apesinskivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill du ha en alkoholfri variant går det givetvis bra att använda alkoholfritt rödvin.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 flaska rödvin (75 cl)
  • 4 kanelstänger
  • 4 stjärnanis
  • 4 msk rårörsocker
  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
Till servering
  • apelsinskivor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 468 kJ / 112 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept