Vin chaud med apelsin

Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
0
Vin chaud med apelsin

Vin chaud betyder varmt vin på franska. I regel är det kryddat med socker och serveras som värmande dryck på kaféer. Här förstärker vi det varma rödvinet med färskpressad apelsinjuice, stjärnanis och kanelstång. Perfekt till adventsmyset i stället för glögg!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Vin chaud med apelsin

Ingredienser

6 portioner
1   flaska rödvin (75 cl)
4   kanelstänger
4   stjärnanis
4 msk  rårörsocker
2 dl  färskpressad apelsinjuice

Till servering

apelsinskivor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill du ha en alkoholfri variant går det givetvis bra att använda alkoholfritt rödvin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi468 KJ / 112 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater13 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granatäppelglögg
Betyg 2.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stark romglögg med apelsin
Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppeljuiceglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit glühwein/fläderdryck
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga