Vin chaud med apelsin

28
0
Vin chaud med apelsin

Vin chaud betyder varmt vin på franska. I regel är det kryddat med socker och serveras som värmande dryck på kaféer. Här förstärker vi det varma rödvinet med färskpressad apelsinjuice, stjärnanis och kanelstång. Perfekt till adventsmyset i stället för glögg!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Vin chaud med apelsin

Ingredienser

6 portioner
1
flaska rödvin (75 cl)
4
kanelstänger
4
stjärnanis
4 msk
rårörsocker
2 dl
färskpressad apelsinjuice

Till servering

apelsinskivor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill du ha en alkoholfri variant går det givetvis bra att använda alkoholfritt rödvin.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 468 KJ / 112 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 13 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept