Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pepprig apelsin- och kardemummaglögg

Den här kryddiga apelsinglöggen med smak av kardemumma och ingefära passar perfekt en kall decemberdag. Bjud över några vänner och njut av den ihop!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär apelsinerna i halvor och pressa ur saften. Skala och riv ingefäran.
  2. Koka upp alla ingredienser och låt dra ca 10 minuter.
  3. Värm glöggen innan servering.

För alla

Glöggen är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: 6 dl
  • 5 apelsiner
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • 3 msk honung
  • 10 gröna kardemummakapslar
  • 10 svartpepparkorn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 361 kJ / 86 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer