Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis

Prova detta härliga recept på kryddig blåbärsglögg i jul. Smaken kommer av kanel, stjärnanis och kardemumma som får koka upp tillsammans med blåbärsdryck och rörsocker före blåbär och lime tillsätts. Supergod både kall och varm!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser och koka upp glöggen.
  2. Till servering: Vid servering blandas frysta blåbär och skivad lime i glöggen. Serveras varm eller kall.

För alla

Glöggen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad per dl.

 

Ingredienser

Portioner: 12 dl
  • 2 dl konc blåbärsdryck
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 3 stjärnanis
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 liter vatten
Till servering
  • 2 dl frysta blåbär
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 203 kJ / 49 kCal