Stark romglögg med apelsin
Hemgjord glögg är lyxigt att bjuda på. Prova att spetsa med rom och sätt smak med apelsin, förutom de traditionella glöggkryddorna. Romglöggen är lika god kall som varm, gärna i sällskap av en näve russin och ett gäng skalade sötmandlar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
ca 1 liter
2 dl mörk rom
4 kanelstänger
10 hela kryddnejlikor
1 tsk grovstött kardemumma
1 stjärnanis
ca 2 cm färsk skalad ingefära
1 dl russin
1 flaska rött vin (à 75 cl)
finstrimlat skal av 1/2 apelsin
juicen av 1/2 apelsin
ca 1 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsberäkningen är per dl.
Energi564 KJ / 135 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater14 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Ett bra grundrecept. Som går att variera med diverse ingredienser. Utgått från detta många gånger. Men ibland tillsätter jag mer/mindre eller testar att lägga till. Bara att prova. 👍
Dennis
2024-12-18Koka upp? Så denna glögg är alkoholfri?
Cecilia
2024-11-28Hur länge håller denna sig i flaskan?
Ulrika
2023-12-13