Stark romglögg med apelsin

22
5
Stark romglögg med apelsin

Hemgjord glögg är lyxigt att bjuda på. Prova att spetsa med rom och sätt smak med apelsin, förutom de traditionella glöggkryddorna. Romglöggen är lika god kall som varm, gärna i sällskap av en näve russin och ett gäng skalade sötmandlar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Stark romglögg med apelsin

Ingredienser

ca 1 l
2 dl
mörk rom
4
kanelstänger
10
hela kryddnejlikor
1 tsk
grovstött kardemumma
1
stjärnanis
ca 2 cm
färsk skalad ingefära
1 dl
russin
1
flaska rött vin (à 75 cl)
finstrimlat skal av 1/2
apelsin
juicen av 1/2
apelsin
ca 1 dl
strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Ingela

2020-12-22

Undrar bara om romblandningen ska stå i rumstemperatur eller i kylskåpet?

Angelica

2020-12-19

Riktigt gott och lätt att göra! God jul!

Gunilla

2020-12-19

Mycket god glögg !

Näringsvärde per portion

Energi 564 KJ / 135 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 14 g
Protein 0.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept