Stark romglögg med apelsin

Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat
7
Stark romglögg med apelsin

Hemgjord glögg är lyxigt att bjuda på. Prova att spetsa med rom och sätt smak med apelsin, förutom de traditionella glöggkryddorna. Romglöggen är lika god kall som varm, gärna i sällskap av en näve russin och ett gäng skalade sötmandlar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Stark romglögg med apelsin

Ingredienser

ca 1 l
2 dl  mörk rom
4   kanelstänger
10   hela kryddnejlikor
1 tsk  grovstött kardemumma
1   stjärnanis
ca 2 cm  färsk skalad ingefära
1 dl  russin
1   flaska rött vin (à 75 cl)
finstrimlat skal av 1/2   apelsin
juicen av 1/2   apelsin
ca 1 dl  strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge håller denna sig i flaskan?

Ulrika

2023-12-13

Mitt favoritrecept, lägger även till vaniljstång och ersätter socker med sötningsmedel (sötströ).

Linda

2021-12-22

Undrar bara om romblandningen ska stå i rumstemperatur eller i kylskåpet?

Ingela

2020-12-22

Näringsvärde per portion

Energi564 KJ / 135 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater14 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Cranberryglögg med julsmak
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glögglag
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaffedrink från Karibien
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddigt vin med honung
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppeljuiceglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga