Stark romglögg med apelsin

Hemgjord glögg är lyxigt att bjuda på. Prova att spetsa med rom och sätt smak med apelsin, förutom de traditionella glöggkryddorna. Romglöggen är lika god kall som varm, gärna i sällskap av en näve russin och ett gäng skalade sötmandlar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Ingredienser
ca 1 l
2 dl mörk rom
4 kanelstänger
10 hela kryddnejlikor
1 tsk grovstött kardemumma
1 stjärnanis
ca 2 cm färsk skalad ingefära
1 dl russin
1 flaska rött vin (à 75 cl)
finstrimlat skal av 1/2 apelsin
juicen av 1/2 apelsin
ca 1 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi564 KJ / 135 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater14 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Mitt favoritrecept, lägger även till vaniljstång och ersätter socker med sötningsmedel (sötströ).
Linda
2021-12-22Undrar bara om romblandningen ska stå i rumstemperatur eller i kylskåpet?
Ingela
2020-12-22Riktigt gott och lätt att göra! God jul!
Angelica
2020-12-19