Hoppa till sidans innehåll

I väntan på musikfestens resultat: servera glimrande glasskapelser för familjens alla efterrättsälskare. Goda recept med glass från marängsviss och milkshake till friterad banan!

Recept Sofia Nilsson Styling Anna Billingskog Set design Caroline Dorn Foto Louise Palmberg
Tips: Här hittar du fler glassrecept!

 • Marängsviss

  Marängsviss

  Marängsviss gör en alltid på gott humör! I det här klassiska receptet varvas fluffig vispgrädde med vaniljglass, banan och frasiga maränger och toppas med hemgjord chokladsås. Barnsligt gott!

  - Marängsviss

  Spara

 • Snickersmilkshake

  Snickersmilkshake

  Milkshake med smak av snickers kan inte bli annat än gott! Den världskända glassdrinken med mjölk, grädde och glass får här sällskap av jordnötssmör, kakao och kolasås som toppas med jordnötter och hackad mörk choklad.

  - Snickersmilkshake

  Spara

 • Glassandwich

  Glassandwich

  Glass som serveras mellan två kakor kallas för glassandwich och är både gott och festligt, dessutom är det enkelt att göra hemma! Lägg en kula valfri glass mellan två hemmagjorda chokladkakor och doppa sedan sandwichen i smält choklad och dekorera med strössel eller nötter.

  - Glassandwich

  Spara

 • Vaniljglass utan glassmaskin

  Vaniljglass utan glassmaskin

  Har du provat att göra glass utan glassmaskin? Det är både enkelt och otroligt gott och dessutom är glassen äggfri! I det här receptet behövs endast tre ingredienser för att skapa glassmagi i köket. Vill du smaksätta din glass med annat är vanilj är det bara att byta ut till valfri smaksättning.

  - Vaniljglass utan glassmaskin

  Spara

 • Friterad banan med glass

  Friterad banan med glass

  Friterad banan med glass är en dessert där varmt möter kallt och är fantastiskt god i sin enkelhet! Lyft bananen till nya höjder genom att panera och fritera den gyllene och krispig med en varm och mjuk mitt, avnjut med vaniljglass och sirap.

  - Friterad banan med glass

  Spara