Glass med kondenserad mjölk
Gör glass utan glassmaskin! Den här äggfria glassen görs med kondenserad mjölk, vispgrädde och passionsfrukt. Servera gärna passionsfruktsglassen med färsk passionsfrukt och vit choklad.
Ingredienser
8 portioner
5 dl vispgrädde
400 g sötad kondenserad mjölk
200 g fryst passionsfrukt i tärningar
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1750 KJ / 418 kCal
Fett30 g
Salt0.2 g
Kolhydrater31 g
Protein6 g
Kommentarer
Britt-Marie.,, Jag har gjort glass med osötad kondenserad mjölk. När den varit färdigfryst så har jag mixat den med smaker - olika, olika gånger. Ett tips är att mixa glassen (när den tina lite grand) med frysta hallon och blåbär. Ibland har jag slängt ner lite russin också. Sedan kan du mixa dadlar med lite vatten, vilket blir som ett alternativ till kolasås att ringla över. Vill du ha crême de la crême, så kan du smälta (väldigt) mörk choklad som du sedan ringlar över mixen. Den kommer stelna. Så gott!
Therés
2024-03-04Hello fantastisk gott! Fräscht
Linda
2024-02-16Går det att göra den här glassen med osötad mjölk?
Britt-marie
2024-02-06Hej Britt-Marie! Det är inget vi har prövat. Vi tror att glassen kommer att bli väldigt hård och isig om osötad används. Hälsningar Niclas.
Redaktionen
2024-02-08