Friterad banan med glass
Friterad banan med glass är en dessert där varmt möter kallt och är fantastiskt god i sin enkelhet! Lyft bananen till nya höjder genom att panera och fritera den gyllene och krispig med en varm och mjuk mitt, avnjut med vaniljglass och sirap.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl iskallt vatten
4 små bananer
ca 10 dl frityrolja eller neutral rapsolja
Till servering
vaniljglass
ljus sirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra recept! Dubbelfriterade och en sats både räckte och blev över för det. Blev inget ordenligt skal av bara en fritering.
Sanja
2024-09-15Min arbetskollega gjorde det här till våra brukare och det vart jättegott med vaniljglass till. Väldigt uppskattat. Ska själv göra det här hemma och bjuda på.
Angelica
2024-03-06Om smeten är för tunn eller inte är nog en smaksak. Vi testade enligt recept och tyckte att det blev kanon.
Eva-lotta
2023-12-04