Snabb mangoglass
Ifall man är sugen på glass och vill att det ska gå undan, kolla in det här receptet som består endast av två ingredienser: fryst mango och vaniljkvarg. Testa och bli överraskad över hur bra resultatet blir!
Ingredienser
4 portioner
250 g fryst mango
200 g vaniljkvarg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi346 KJ / 83 kCal
Fett0.5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein8 g
Kommentarer
Förlåt, det blev'ett tryckfel'. Alltså jag menade varför kallar man det glass när det inte går att frysa? Jag fattar att det blir kallt för frukten är fryst men det är inte direkt som glass, eller?. Om man skulle använda typ turkisk yoghurt ( 10% fett) och röra om under tiden man fryser in det för att undvika iskristaller skulle det fungera bättre eller behöver fett halten bli högre än så? Kul idé dock som en snabb efterrätt.Tack.
Ella
2023-10-24Hej Ella! Roligt att du uppskattar receptet. Det stämmer att det inte är en krämig glass och eftersom den inte innehåller grädde är den godast att äta nygjord, men den håller en stund i frysen om du inte vill äta den direkt. Här hittar du en variant med yoghurt: https://www.ica.se/recept/snabb-mangoglass-med-kokos-och-limestrossel-718256/ Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-10Varför kallar ni det glass som detinte går att frysa?
Ella
2023-10-24Går det att frysa in den?
Carolina
2023-07-10Hej Carolina! Vi har inte provat frysa den men tror glassen kommer bli väldigt hård, så inget vi skulle rekommendera. Möjligen att du kan förvara den en liten stund i frysen innan servering men inte frysa in en längre tid. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-11