Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kladdkaka, majonnäs och maränger innehåller allt som oftast ägg, men behövs det verkligen? Nix pix, det finns en ersättare!

Av: Anna-Sara Nilsson

Nu ska vi snacka bönspad, eller aquafaba som det så fint heter. Det brukar åka direkt ner i slasken va? Inte längre! Med detta mirakelspad kan du nämligen göra allt från maränger till kladdkaka, glass och majonnäs! Låt dig inte skrämmas av bönlukten, spadet ger ingen smak när du är klar! Spana in dessa 5 recept med aquafaba som inte bara är äggfria utan också helt veganska.

Tips: Här hittar du alla våra veganska recept!

5 recept med aquafaba

  • Fluffig chokladmousse

    Fluffig chokladmousse

    Okej, enklare än så här blir det inte. Använd spadet från kikärtor eller andra bönor, vispa det fluffigt och blanda med smält mörk choklad och agavesirap. Klart! Toppa med dina favoritbär.

    Fluffig chokladmousse

  • Chocolate chip cookies

    Chocolate chip cookies

    Sötsega cookies utan ägg, går det att begära mer?

    Äggfria chocolate chip cookies

  • Maränger

    Maränger

    Visste du att de flesta köpemaränger inte innehåller ägg? Det gör inte de här heller! Kikärtsspad, citronjuice och socker blir perfekta små maränger att mumsa på!

    Maränger utan ägg

  • Kladdig kladdkaka

    Kladdig kladdkaka

    Ut med äggen, in med kikärtsspad och mandelsmör! Då trollar du fram den här mäktiga kladdkakan.

    Kladdkaka gjord på kikärtsspad

  • Majonnäs

    Majonnäs

    Ägg ger majonnäsen ingen smak, utan funkar bara som bindningsmedel. Det ersätter vi här med kikärtsspad som funkar lika bra!

    Majonnäs utan ägg

Rätt mängd aquafaba

  • Mängd aquafaba per ägg

    1 helt ägg = 3 msk aquafaba. 1 äggvita = 2 msk aquafaba

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer