Kladdkaka, majonnäs och maränger innehåller allt som oftast ägg, men behövs det verkligen? Nix pix, det finns en ersättare!
Av: Anna-Sara Nilsson
Nu ska vi snacka bönspad, eller aquafaba som det så fint heter. Det brukar åka direkt ner i slasken va? Inte längre! Med detta mirakelspad kan du nämligen göra allt från maränger till kladdkaka, glass och majonnäs! Låt dig inte skrämmas av bönlukten, spadet ger ingen smak när du är klar! Spana in dessa 5 recept med aquafaba som inte bara är äggfria utan också helt veganska.
Tips: Här hittar du alla våra veganska recept!
5 recept med aquafaba
-
Fluffig chokladmousse
Fluffig chokladmousse
Okej, enklare än så här blir det inte. Använd spadet från kikärtor eller andra bönor, vispa det fluffigt och blanda med smält mörk choklad och agavesirap. Klart! Toppa med dina favoritbär.
Fluffig chokladmousse
-
Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies
Sötsega cookies utan ägg, går det att begära mer?
Äggfria chocolate chip cookies
-
Maränger
Maränger
Visste du att de flesta köpemaränger inte innehåller ägg? Det gör inte de här heller! Kikärtsspad, citronjuice och socker blir perfekta små maränger att mumsa på!
Maränger utan ägg
-
Kladdig kladdkaka
Kladdig kladdkaka
Ut med äggen, in med kikärtsspad och mandelsmör! Då trollar du fram den här mäktiga kladdkakan.
Kladdkaka gjord på kikärtsspad
-
Majonnäs
Majonnäs
Ägg ger majonnäsen ingen smak, utan funkar bara som bindningsmedel. Det ersätter vi här med kikärtsspad som funkar lika bra!
Majonnäs utan ägg
Rätt mängd aquafaba
-
Mängd aquafaba per ägg
1 helt ägg = 3 msk aquafaba.
1 äggvita = 2 msk aquafaba